Naudotojas | Įrašas |
11:53 am sausio 8, 2020
| Audronė
| | |
| Svečias
| |
|
|
Įrašas laukia administratoriaus patvirtinimo
|
|
10:39 am kovo 10, 2011
| vile
| | |
| Narys | įrašai9 |
|
|
sveiki gydytojau,
gal rasite minute vel patarti…
maitinu tik savo pienu, bet jau beveik menuo mazylis tustinasi baisiai rugstimi dvokiancia tirstoka mase. nevemia, neviduriuoja, bet nevalgus.pieno produktu nevartoju, valgau siaip visko po truputi, iprasta maista, kaip ir nestumo metu. gydytoja vis keicia gerasias bakterijas, o as jau bijau kad visai nesugadintu jam zarnyno.
ar galima taip kaitalioti , ar isvis reikia bakteriju ? nuo ko ta rugsties smarve? gal jau reikia rimtesniu tyrimu ?
aciu Jums.
|
|
12:33 am kovo 12, 2011
| Kazimieras Vitkauskas
| | |
| Administravimas
| įrašai922 |
|
|
Miela Vile,
„gerosios bakterijos“, irgi yra gyvi organizmai, kurie minta skaldydami angliavandenius ir juos fermentuodami – paversdami rūgščią reakciją turinčiais junginiais. Kuo daugiau žarnyne lieka iš pieno neįsisavintų angliavandenių – pieno cukraus laktozės, ir kuo daugiau yra tų „gerųjų“ balterijų – laktobacilų, tuo daugiau prigaminama tų rūgščių junginių.
Laktozės (ir jos fermentacijos produktų) koncentracija kūdikio išmatose priklauso nuo to kiek laktozės lieka neįsisavintos į kraują virškinamam pienui keliaujant per plonąjį žarnyną. O tas įsisavinimas priklauso nuo to kokiu greičiu virškinamas pienas keliauja. O tai, savo ruožtu, priklauso nuo pieno sudėties. Žindymo pradžioje iš krūties tekantis „pradinis“ pienas yra gerokai skystesnis ir liesesnis, negu vėliau iš krūties gelmės latakėliais atbėgantis gerokai riebesnis „galinis“ pienas. Daugiau riebalų turintis pienas yra stabdomas dvylikapirštėje žarnoje, kur riebalus virškina tulžies rūgštys ir kasos fermentas lipazė; iš tokio pristabdyto pieno spėjama įsisavinti ir daugiau pieno cukraus laktozės, taigi ir atitinkamai mažiau jos patenka į distalinį žarnyno galą kad taptų „gerųjų“ bakterijų maistu. Išvada tikriausiai būtų tokia: ne užpilti kūdikį „gerųjų“ bakterijų pertekliumi, o sumažinti neįsisavintos laktozės perteklių – taigi kiekvieno maitinimo metu kūdikį ne mėtyti nuo krūties prie krūties ir taip jį prigirdyti iš abiejų tik liesesniu „pradiniu“ pienu, o žindyti kuo ilgiau iš vienos krūties, kad kūdikis iš jos gautų visą – ir pradinį liesesnį ir galinį riebesnį pieną.
|
|
3:42 pm kovo 14, 2011
| vile
| | |
| Narys | įrašai9 |
|
|
gydytojau, labai labai ačiū jums už tokį išsamų ir griežtą atsakymą, labai įdomiai viską paaiškinot. tik aš dabar galvoju gal čia bėda ta, kad buvo ištirta , jog jis netoleruoja laktozės, man sakė nevalgyti pieno produktų. tai gal todėl ten taip ir nepasisavina….
|
|
11:37 pm kovo 17, 2011
| Kazimieras Vitkauskas
| | |
| Administravimas
| įrašai922 |
|
|
Miela Vile,
šitame Jūsų klausimo papildyme esama loginio nesuderinamumo. Laktozė yra pieno cukrus – natūralus motinos pieno komponentas. Be laktozės pieno nebūna. Taigi laktozės Jūsų piene bus nepriklausomai nuo to ar Jūs gersite ar negersite karvės pieno, arba vartosite ar nevartosite karvės pieno produktų. Tikrasis laktozės netoleravimas – labai retai pasitaikanti genetiškai paveldima liga – reiškia, jog to žmogaus/kūdikio organizmas negamina laktozę skaldančio fermento laktazės. Ar tikrai Jūsų kūdikiui toks dalykas buvo nustatytas? Karvės pieno žindančiai mamai paprastai patariama nevartoti, jeigu nustatoma ar įtariama, jog jos kūdikis yra alergiškas karvės pienui.
|
|