Sveiki,
Laukiuosi antro vaikelio. Šiuo metu nėštumas 34 savaitės. Prieš kelias dienas atlikusi tyrimą (dėl prastos savijautos ir mažo eritrocitų bei hemoglobino kiekio) sužinojau, kad man trūksta vitamino B12. Nesu vegetarė, bet mėsos nemėgstu ir valgau retokai. Dar prieš pastojant turėjau problemų su skrandžiu, dabar vargina refliuksas, kurį nors ir neteisingai, bet neturėdama kitos išeities, raminau mažindama skrandžio rūgštingumą – o kiek teko domėtis mažas skrandžio rūgštingumas trukdo pasisavinti vitamintą B12. Todėl nesu tikra, kodėl man šio vitamino trūksta: ar dėl mitybos, ar dėl to, kad organizmas nepasisavina. Dabar sąžiningai kiekvieną dieną valgau raudoną mėsą, riebią žuvį, kiaušinius, varškę, nustojau mažinti skrandžio rūgštingumą. Pradėjau gerti vitaminus ir kas antrą dieną neurorubiną, bet visgi nežinau, ar organizmas pasisavins. O jei darysiu tyrimus, tai geriamų vitaminų fone tyrimas gali būti netikslus.
Labai bijau dėl vaikelio sveikatos, guodžiu save galvodama, kad nepaisant to, kad mamai kažko trūksta, vaikeliui vystimosi laikotarpiu visko užteko. Pirmą dukrytę maitinau pati, nekilo minčių, kad galėčiau ir šio vaikelio nemaitinti mamos pienuku, bet perskaičiusi Jūsų straipsnį apie vitaminą B12 suabejojau, ar nepadarysiu savo vaikučiui žalos, jei man to vitamino truks. Noriu paties geriausio, bet esu labai pasimetusi.
Gal galite patarti, ar galiu maitinti gimusį vaikelį? Ar kraujo tyrimai po kelių savaičių atspindėtų tikrąjį vitamino kiekį? Ar vartoti geriamus vitaminus, o gal pagimdžius jų susileisti?
Iš anksto dėkoju už pagalbą.
Pagarbiai
Elena