Naudotojas | Įrašas |
11:51 am rugsėjo 16, 2010
| Brigita
| | |
| Narys | įrašai65 |
|
|
Gerb. Daktare,
Mano sūnus, kol gėrė tik pieną, tuštindavosi retai, maždaug kartą per savaitę ir ne skystai, bet ir ne spirytėmis. Dabar pradėjome valgyti kietą maistą. Valgome dar tik antra savaitė ir jam pradėjo kietėti viduriukai – tuštinasi spirytėmis (kaip avinukas). Pirmą savaitę valgėme tik bulvę, o šią savaitę pradėjome ragauti ir morką. Apie morkas atsiliepimai skirtingi: vieni sako, kad jos kietina, kiti – kad minkština.
Valgome taip: pusvalandis prieš košę duodu krūtį, tada valgome košę (suvalgo kažkur 100-120 ml), po košės duodu vandenuko (kiek skaičiau, pieno negalima dėl laktozės. išgeria nedaug, kokį šaukštą. visgi nelengva iš puoduko gerti), tada einame pietų miegelio, o po jo (maždaug po 2 val.) vėl duodu krūtį.
Kiek domėjausi internete, neradau, kokios daržovės laisvina vidurius. Tik vaisiai. Bet aš nežinau, ar ne per anksti jam duoti vaisių. Visgi dar normaliai nemoka daržovienių valgyti. Vakar mačiau, kad sūnus nori tuštintis, bet negali, tai daviau pagremžto obuoliuko kokį ketvirtį šaukštelio, tai šiandien pasituštino.
Na, esu šiek tiek pasimetusi. Bijau, kad norėdama padėti tik pakenksiu. Ar galiu duoti vaisius? O gal reiktų kažkaip kitaip reguliuoti žindymą? O gal košę daryti skystesnę?
Šiandien ketinu neduoti morkų. Bet ką daryti toliau?
|
|
9:31 pm rugsėjo 16, 2010
| Kazimieras Vitkauskas
| | |
| Administravimas
| įrašai922 |
|
|
Pranešimas redaguotas 6:34 pm – rugsėjo 16, 2010 Kazimieras Vitkauskas
Miela Brigita,
gerai, kad vaikelį žindote prieš košės valgymą. MP iki metų yra pagrindinis kūdikio maistas. Be to, jame esančios pieno cukraus laktozės molekulės traukia prie savęs drėgmę/vandens molekules ir neleidžia žindomo kūdikio išmatoms sukietėti.
Daržovės galėtų minkštinti vidurius, Tačiau tokią savybę jos turi būdamos žalios – dar neišvirtos. Bet žalios daržovės yra sprangios ir sunkiai virškinamos, todėl kūdikiui paprastai duodamos termiškai apdorotos – šutintos arba virtos ir dar suminkštintos iki skystokos (pradžioje) košės pavidalo. Tam suminkštinimui labai tinka truputis iš krūties ištraukto pieno. Tiesa, žalią/nevirtą kūdikiui galima duoti morką, tiksliau – iš sutarkuotos morkos išspaustas sultis. Aišku, kaip ir prie bet kokio naujo maisto, pratinant pamažu, pradėjus nuo maždaug pusės šaukštelio.
Vaisius drąsiai galima valgyti nevirtus. Pasaulinėje literatūroje apie kūdikių maitinimą labai dažnai pirmuoju papildomo tiršto maisto patiekalu siūlomas bananas. Prinokęs bananas yra švelnaus skonio, nesprangus ir pagremžtas šaukšteliu pasidaro labai tinkamos konsistencijos. Taip pat ir švelnaus pagremžto obuolio (jeigu pirmąjį bandymą kūdikis gerai toleravo) galėsite duoti ir daugiau. Kriaušės mažiau tiktų, nes jos dažniausiai turi sprangoką grūdėtą struktūrą.
Daugiau apie PAPILDOMĄ MAITINIMĄ rastumėte knygoje
“Nepakeičiamas kaip motinos meilė“, p.282-294.
|
|
10:53 am rugsėjo 17, 2010
| Brigita
| | |
| Narys | įrašai65 |
|
|
Dėkoju už atsakymą Dabar jau įsivaizduoju, kuria kryptimi man eiti
Tik man dar vienas klausimas. Rašote: košės "suminkštinimui labai tinka truputis iš krūties ištraukto pieno". Šiuo klausimu labai prieštaringos nuomonės. Vieni, kaip ir Jūs teigia, kad gerai naudoti MP. Kiti – priešingai – kad geriau nenaudoti, o vietoj jo naudoti nuovirą, sviestą ar aliejų. Man pačiai patogiau skiesti nuoviru, nei priversti krūtį duoti pieno (taip ir neišmokau nusitraukinėti ). Juolab kad ir sūnus puikiausiai tokią košę valgo. Gal galėtumėte plačiau pakomentuoti, kodėl gerai skiesti MP? Ar čia tik dėl skonio, ar yra ir kitų priežasčių? Gal viduriukai mažiau kietėtų atskiedus su MP?
|
|
9:05 pm rugsėjo 18, 2010
| Kazimieras Vitkauskas
| | |
| Administravimas
| įrašai922 |
|
|
Motinos pienas pernelyg tirštos košės praskiedimui rekomenduojamas papildomo maitinimo tirštu maistu įvedimo pradžioje, nes (1) kūdikiui jau pažystamu skoniu ir kvapu suteikia košei savotišką pereinamumo efektą, (2) yra maistine prasme vertingesnis „skiediklis“, negu paprastas vanduo. Daržovių nuoviras laikytinas irgi neblogu pasirinkimu (turi naudingų maistinių medžiagų ir vitaminų), ypač tuomet, kai motinos pieno „ne marios“, arba dirbtinio ištraukimo / krūties „melžimo“ procedūra mamai nemaloni ar nepatraukli. Sviestas yra pernelyg koncentruotas riebalas ir kūdikio maistui netinka, o nerafinuoto augalinio aliejaus vienu–dviem, o paskui ir daugiau, lašeliais pagardinti košę tiks jau tada, kai kūdikis prie košės bus pripratęs, valgys tirštesnę ir didesnėmis porcijomis.
|
|
11:45 am gruodžio 2, 2013
| blomst
| | |
| Narys | įrašai9 |
|
|
Laba diena,gelbekit,padekit,nezinau kas yra ir ka darytimano mergytei 3 menesiai ir 2savaites, ji jau menesis laiko kaip kakoja kas 9 dienas astunta ir devinta diena sukyla temperatura iki 38,6,vaikas klykia,bezda labai smardziai,einant miegot visada uzsiklykia po valanda ir pakakoja tik tada,kai pagelbeju as jai,ziauriai suspaudziu kojeles prie pilvuko,ji tada klykia ir taip issikakoja.Nerami labai,irzli,nebezinom ka bedaryt,buvom ligonineje,gydytojai nieko neranda,nesuprantu kodel tiek ilgai ji nekakoja ir galiausiai kyla temperatura,viduriukai lyg neuzkieteja,daro kaip tyreles kakuti,padekit,nebezinau kas yra. Valgo vien tik mano piena.Cia man su maistu prisziureti,ar kas?labai dekoju uz atsakyma.
|
|