Labas,
Griežtų taisyklių aš nežinau (gal jų ir nėra), bet galiu papasakoti, kaip pati darau.
Kada geriausia nusitraukti? Stengiuosi nutraukti maždaug per vidurį tarp maitinimų ir vienu kartu ne per daug, kad nepaskatinčiau per daug pienuko gamybos.
Ar galima maitinti is vienos kruties ir nusitraukti piena is kitos? Esu dariusi ir taip, bet man ne itin patogu, nes pamaitinus dažniausiai prisnūstu su mažyliu. Kartais pasitaiko, kad mažylis nori tik atsigerti dienos metu ir palieka dar daug pienuko – tada irgi nutraukiu atsargai.
Ar galima i ta pati buteliuka nutraukti piena per kelis kartus? Kiek teko skaitinėti, vyrauja skirtingos nuomonės – vieni sako, kad galima, kiti – kad ne. Aš maišau pienuką, tik jeigu nutrauktas tą pačią dieną. Ir būtinai reikia maišyti tokios pačios temperatūros. T.y., jeigu nutraukei ryte, padėjai į šaldytuvą, tada dieną nutraukus irgi padėk į šaldytuvą ir sumaišyk vakare.
Ar geriau laikyti nutraukta piena saldytuve ar kambario temperaturoje, jei maitinimas nutrauktu pienu bus ta pacia diena? Man asmeniškai nusitraukti tą pačią dieną nelabai išeina – geriau jau prieš išeinant daugiau mažylis pavalgo. Kambario temperatūroj galima laikyti 6-8 valandas. Tad jeigu pienukas per tą laiką bus suvartotas, į šaldytuvą geriau nedėti.
Kiek laiko galima laikyti piena kambario temperaturoje ir saldytuve? Kambario temperatūroj 6-8 valandas. Šaldytuve – ne ilgiau nei savaitę.
Kaip geriausia pasildyti nutraukta piena? Nerekomenduojama šildyti mikrobangų krosnelėje, nes gali netolygiai sušilti. Patogu, turbūt, naudotis specialiais buteliukų šildikliais. Aš tiesiog prileidžiu į kriauklę karšto vandens (~40-50 laipsnių) ir makaluoju buteliuką, kol jis sušyla. Nebūtina sušildyti iki kūno temperatūros, paprastai mažyliai jau geria kambario temperatūros ar vos vos šiltesnį pieniuką.
Dar svarbus dalykas – jeigu sušildai pienuką ir mažylis viso neišgeria, tai likutį tenka išpilti!